Webhosting vergelijking 2024. Welk bedrijf is het beste?

Kort antwoord.

De moeilijke en 2 makkelijke methoden om webhosting bedrijven met elkaar te vergelijken.

Dit artikel vergelijkt de elf populairste webhosting bedrijven van Nederland en België. Als je een webhost wilt beoordelen dan kan je het jezelf moeilijk of makkelijk maken.

We raden je ten sterkste aan om dit eerste korte deel even snel door te lezen en je zult er verbaasd van staan hoe makkelijk wij de keuze voor jou maken, zodat je binnen een mum van tijd de allerbeste webhost kunt kiezen! Een geweldige tijdsbesparing! Waar anderen soms uren of zelfs dagen over doen, dat kan jij nu in slechts enkele minuten. Oké, hier gaan we dan:

De moeilijke vergelijkingsmethode:

De moeilijke methode van vergelijken betekent dat je een diepgaand onderzoek start om de kwaliteit van meerdere webhosts te beoordelen en die vervolgens met elkaar te vergelijken. Het beste om dat te doen is om bij alle bedrijven een webhosting account af te sluiten, in dit geval met 11 verschillende domeinnamen waarop eenzelfde aantal precies dezelfde websites worden geïnstalleerd (bijvoorbeeld sites die allemaal op WordPress runnen en dezelfde inhoud hebben). Dat kan een kostbaar, langdurig, moeilijk en ook verwarrend karwei zijn. Daarnaast is deze methode van beoordelen beduidend minder goed omdat subjectiviteit al heel snel om de hoek komt kijken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je, na het testen, bijzonder ontevreden bent over een bepaalde webhost (dit is wat wij hebben ervaren met Cloud86), terwijl alle andere klanten juist hele positieve gedachten hebben over dezelfde provider (Cloud86 is een van de webhosts met de meeste review sterren). En, bij dit soort onderzoeken is objectiviteit van de tester enorm belangrijk. Het is om bovenvermelde redenen dat wij deze methode van testen bewust niet hebben gevolgd.

De eerste makkelijke vergelijkingsmethode.

Aan de andere kant kan je het jezelf ook gemakkelijk maken terwijl 100% objectiviteit, en dus betrouwbaarheid, is gewaarborgd. Nou, dat is precies wat we hier hebben gedaan. Op de eerste plaats hebben we goed gekeken naar de mobiele browser laadsnelheid van de provider’s homepage. Waarom? Wel, als de homepage van een webhost heel traag laadt, dan mag je er vanuit gaan dat jouw website bij hun zeker niet sneller zal laden. We zijn echt geschrokken van sommige hostingbedrijven die een extreem trage laadtijd hebben van meer dan 5 seconden tot wel 14 seconden! En, je kunt die langzame webhosts maar beter overslaan aangezien de laadsnelheid van jouw website een belangrijke ranking factor is in Google. Daarnaast is snelheid tevens van groot belang voor je website bezoekers. Onderzoek heeft uitgewezen dat 53% van de mobiele sitebezoeken wordt afgebroken als het laden van pagina’s langer dan 3 seconden duurt. Onze rangschikking van de webhosts is dus onder meer afhankelijk van de laadsnelheid van hun homepage waar ze een specifiek aantal punten voor krijgen. De snelste host krijgt het hoogste aantal punten op dit onderdeel en de langzaamste – krijgt het laagste aantal punten. O, dit is een van de twee methoden die we hebben gebruikt om ondervermelde bedrijven te rangschikken.

De tweede makkelijke vergelijkingsmethode.

De tweede methode die we hebben gebruikt is het diepgaand analyseren van de meest betrouwbare Nederlandstalige top recensies en reviews in google.nl. De webhosts met het gemiddeld hoogste aantal betrouwbare recensie sterren hebben van ons de meeste punten gekregen terwijl die met de minste sterren minder punten hebben verdiend. Wat opvalt is het feit dat, in de meeste gevallen, weinig sterren (3 of minder), duidelijk correspondeerde met een slechte of zeer slechte homepage laadtijd (meer dan 5 seconden). Dit geeft al duidelijk aan dat onze testmethode een schot in de roos was. Als je meer wilt weten over de berekeningsmethode die we hebben gebruikt bij deze vergelijking dan kan je hier klikken waar we alle details onthullen.

Nou, om een lang verhaal kort te maken, gebaseerd op bovenstaande methode, is het bedrijf Hostinger als beste uit de bus gekomen. Met een behaald aantal punten van 228 staan zij op de eerste plaats. Daarnaast hebben wij bovendien persoonlijke ervaring met Hostinger en deze website wordt dan ook door hun gehost. Wij zijn nog nooit zo tevreden geweest met een hostingservice. Echter, dit feit hebben we absoluut niet meegewogen in onze beoordeling om deze hostingvergelijking objectief, eerlijk en zuiver te houden.

Bezoek Hostinger, de beste en goedkoopste webhost van Nederland en België.

Lang antwoord (rangschikking van de hostingbedrijven).

11 hostingbedrijven beoordeeld en vervolgens met elkaar vergeleken.

Nummer 1: Hostinger.

Laten we nu wat dieper ingaan op het wonderbaarlijke bedrijf Hostinger. Zoals hierboven uitgelegd behaalde deze host het hoogste aantal punten van 228. Dit bedrijf is een bekende hostingprovider met een sterke wereldwijde aanwezigheid. Het bedrijf biedt een scala aan hostingdiensten, waaronder shared hosting, VPS hosting en cloud hosting. Hostinger staat bekend om betaalbaarheid, met concurrerende prijzen en een gebruiksvriendelijk configuratiescherm. Ze bieden ook uitstekende klantenondersteuning en een geld terug garantie van 30 dagen.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: hostinger.nl (mobiele laadtijd 2 slechts seconden – dit is excellent).
 • Prestaties: Bekend om hoge snelheid en betrouwbaarheid.
 • Prijzen: Biedt concurrerende hostingprijzen met aanzienlijke kortingen.
 • Klantenondersteuning: Biedt 24/7 ondersteuning met een meertalig team.
 • Uptime: Garandeert 99,9% uptime.
 • Beveiligingsfuncties: Bevat geavanceerde beveiligingsopties zoals levenslang kosteloze SSL certificaten, ingebouwde automatische backups en automatische beveiliging tegen cyber bedreigingen zoals hacks.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 4,8 van de 5 sterren. Alles boven de 4.5 sterren beschouwen wij als zeer goed.
 • Dit is onze webhost sinds het begin van 2023. Persoonlijke ervaringen en review: het allerhoogste cijfer. Laadsnelheid van deze website webhostingkeuze.nl: 2 seconden, hetzelfde als hostinger.nl zelf. Je kunt alle prestaties van webhostingkeuze.nl checken met behulp van de Google snelheidstest in de website pagespeed.web.dev. Maar nogmaals, onze persoonlijke ervaring heeft geen enkele rol gespeeld bij deze vergelijking van verschillende hostingbedrijven.

Voordelen.

 • Betaalbare prijzen met regelmatig promotionele aanbiedingen.
 • Gebruiksvriendelijke interface en tools, ideaal voor zowel beginners als gevorderden.
 • Bijzonder grote verscheidenheid aan hostingopties, waaronder shared -, cloud -, VPS -, email -, reseller -, managed WordPress web servers en zelfs Minecraft Server Hosting.
 • Gratis ongelimiteerde WordPress website migratie en kosteloze verhuizing van andere websites, voor nieuwe cliënten ongeacht het aantal sites. Dit is bijzonder genereus.
 • Gratis domeinnaam voor het eerste jaar.
 • Dit is momenteel de enige webhost met LiteSpeed servers. Dit betekent dat websites, normaal gesproken, veel sneller laden vergeleken met Apache servers die worden gebruikt door alle onderstaande hostingbedrijven. Browser laadsnelheid is, zoals eerder gezegd, een belangrijke ranking factor in Google.
 • Als je besluit om je website te maken met WordPress dan heb je geen backup plugin nodig omdat je backups kunt instellen in je hosting account zelf. Je hebt ook geen beveiligingsplugin nodig omdat Hostinger zelf, websites afdoende beveiligt. Waarom is dit zo gunstig? Wel, hoe minder plugins je hebt geïnstalleerd, des te sneller is jouw website!
 • De snellere servers gecombineerd met minder plugins garanderen de hoogst mogelijke browser laadsnelheid.
 • Je kunt kiezen in welk land jouw site wordt gehost. Dit geeft jou een beduidend betere kans op een hoge positie in Google. De locatie van de hostingserver is een van de belangrijkste factoren als het gaat om zoekmachineoptimalisatie in een bepaald land. Hostinger heeft servers in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Litouwen, India, Indonesië, Singapore, Noord Amerika en Brazilië. Dus keuze genoeg.
 • SSL is levenslang kosteloos.
 • 4,8 van de 5 sterren.
 • Zeer snelle homepage.

Nadeel:

 • Upselling van extra functies tijdens het aankoopproces.

Bezoek Hostinger.

Prijsinformatie: zie afbeelding hieronder. Let op: alle prijzen vanaf hier vermeld zijn exclusief btw.

Shared hosting prijzen van Hostinger.

Nummer 2: Cloud86.

Cloud86 behaalde 207 punten en komt daarmee op een eervolle tweede plaats. Cloud86 is een Nederlandse hostingprovider die hoge kwaliteit hostingoplossingen aanbiedt. Ze richten zich op high performance hosting met een sterke nadruk op snelheid en schaalbaarheid. Persoonlijk hebben wij slechte ervaringen met deze webhost maar dat zegt natuurlijk niet alles want het kan ook toeval zijn. Dus we blijven, ondanks onze ervaringen, objectief en eerlijk, vandaar dat ze toch op de tweede plaats staan. Wij kozen dit bedrijf in het verleden met het doel om onze langzame site sneller te maken. Helaas bleef onze website erg traag en ze waren niet in staat om dit probleem op te lossen. Begin 2023 zijn we daarom overgestapt naar Hostinger. Echter, zoals je kunt constateren, hebben wij onze persoonlijke ervaring niet laten meewegen in deze beoordeling.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: cloud86.io/nl/ (mobiele laadtijd 4 seconden – dit is goed).
 • Prestaties: Efficiënte hosting met een focus op snelheid.
 • Prijzen: Betaalbare prijzen met verschillende abonnementsopties.
 • Klantenondersteuning: Biedt kwaliteitsondersteuning met snelle responstijden.
 • Uptime: Uitstekend uptime record.
 • Beveiligingsfuncties: Robuuste beveiligingsprotocollen en back-upopties.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 4.7 van de 5 sterren. Dit is zeer goed.

Voordelen:

 • Gratis verhuisservice voor nieuwe klanten die een van de duurdere plannen kiezen. Echter, dit is beperkt tot maximaal 5 sites.
 • Krachtige servers, ideaal voor zowel kleine als middelgrote websites.
 • Lage prijzen.
 • Gratis SSL.
 • Snelle homepage.
 • 4.7 van de 5 sterren

Nadelen:

 • Geen internationale servers.
 • Abonnementen van een hoger niveau kunnen relatief duur zijn.

Informatie over de prijzen: zie afbeelding hieronder:

Shared hosting prijzen Cloud86.

 

Nummer 3: Mijn.host.

Mijn.host: 190 punten dus staan ze op de derde plaats. Mijn.host is een hostingprovider die een verscheidenheid aan hostingdiensten aanbiedt, waaronder shared hosting en reseller hosting. Ze leggen de nadruk op eenvoud en prestaties.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: mijn.host (mobiele laadtijd 5 seconden – dit is nog net acceptabel – alles boven de 5 seconden is, op zijn minst, slecht).
 • Prestaties: Levert betrouwbare hosting met een focus op snelheid aldus de webhost. Wij denken dat dat laatste niet waar is.
 • Prijzen: Betaalbare en transparante prijsstructuur.
 • Klantenondersteuning: Bekend om responsieve en behulpzame ondersteuning.
 • Uptime: Behoudt een goed uptime record.
 • Beveiligingsfuncties: Standaard beveiligingsprotocollen met extra opties.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 4 van de 5 sterren. Dit is goed.

Voordelen:

 • Eenvoudige, no-nonsense benadering van webhosting.
 • Transparante en vooraf geprijsde plannen zonder verborgen kosten.
 • Gratis SSL.
 • Aantrekkelijk geprijsd.
 • Kosteloze verhuisservice.
 • 4 van de 5 sterren.

Nadelen:

 • Beperkt aanbod van geavanceerde hostingopties.
 • Primair gericht op de Nederlandse en Belgische markt, wat de internationale aantrekkingskracht kan beperken.
 • Trage homepage.

Voor de prijzen kan je onderstaande afbeelding bekijken:

Shared hosting prijzen Mijn.host.

 

Nummer 4: Keurigonline.

Keurigonline behaalde 163 punten en komt daarmee op de vierde plaats te staan. Het bedrijf is een hostingprovider die bekend staat om betaalbaarheid en eenvoudige hostingoplossingen. Ze bieden shared hosting en domeinregistratiediensten aan.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: keurigonline.nl (mobiele laadtijd 8 seconden – dit is slecht).
 • Prestaties: Biedt stabiele en betrouwbare hostingdiensten. Nou ja, behalve dan wat de snelheid betreft.
 • Prijzen: Budgetvriendelijk met verschillende plannen voor verschillende behoeften.
 • Klantenservice: Goede klantenservice met een focus op toegankelijkheid.
 • Uptime: Betrouwbare uptime voor consistente online aanwezigheid.
 • Beveiligingsfuncties: Basisbeveiligingsfuncties inbegrepen.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 4.3 van de 5 sterren. Kan worden beschouwd als goed.

Voordelen:

 • Kosteneffectieve oplossingen voor kleine bedrijven en individuele gebruikers.
 • Focus op gebruiksgemak en toegankelijkheid voor de klant.
 • Duidelijke prijzen zonder verborgen kosten.
 • 4.3 van de 5 sterren.

Nadelen:

 • Beperkte prestatiemogelijkheden voor grotere, veeleisendere websites.
 • Voor sommige functies worden extra kosten in rekening worden gebracht.
 • Ingewikkelde SSL installatie.
 • Slechts 1 datacenter in Nederland.
 • Geen kosteloze verhuisservice.
 • Trage homepage.

Hieronder zie je de prijsinformatie:

Prijzen Keurigonline.

 

Nummer 5: Argeweb.

Argeweb behaalde een totaal van 160 punten, vandaar dat ze op deze vijfde plaats staan. Argeweb is een hostingprovider die een verscheidenheid aan hostingdiensten aanbiedt, waaronder shared hosting, VPS hosting en dedicated servers. Ze richten zich op het leveren van betrouwbare hostingoplossingen met een lokaal tintje.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: argeweb.nl (mobiele laadtijd 6 seconden – dit is slecht).
 • Prestaties: Volgens het bedrijf bieden ze solide prestaties en zijn ze geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven. Wij beschouwen 6 seconden echter niet als solide.
 • Prijzen: Betaalbare opties, waarbij het eerste jaar vaak wordt afgeprijsd.
 • Klantenondersteuning: Bekend om responsieve en behulpzame ondersteuning.
 • Uptime: Goed uptime record.
 • Beveiligingsfuncties: Basisbeveiligingsfuncties inbegrepen bij opties voor upgrades.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf slechts 2 van de 5 sterren. Een zeer slechte score.

Voordelen:

 • Uitstekende klantenservice met een focus op individuele behoeften.
 • Concurrerende prijzen voor abonnementen op instapniveau.
 • Kosteloze verhuisservice.

Nadelen:

 • Extra kosten voor meer geavanceerde functies.
 • Minder focus op websites met veel verkeer of resource intensieve websites.
 • Erg duur na de eerste maand, vooral voor het minst langzame laadtijd plan.
 • 2 van de 5 sterren.
 • Langzame homepage.

Hoeveel het kost kun je hieronder zien. Let op: actieprijs geldt de eerste maand, daarna wordt het reguliere tarief gehanteerd.

Shared hosting prijzen Argeweb.

Nummer 6: Strato.

Strato heeft 150 punten behaald en dus staan ze op de zesde plaats. Strato is een hostingprovider met een aanwezigheid in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België. Ze bieden een scala aan hostingdiensten, waaronder shared hosting, VPS hosting en dedicated servers.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: strato.nl (mobiele laadtijd 8 seconden – dit is slecht).
 • Prestaties: Goede prestaties voor zowel particuliere als zakelijke websites, althans dat zeggen ze en wij denken dus van niet.
 • Prijzen: Biedt een reeks tariefplannen die geschikt zijn voor verschillende behoeften.
 • Klantenondersteuning: Toegankelijke klantenservice met uitgebreide ondersteuning.
 • Uptime: Betrouwbare uptime statistieken.
 • Beveiligingsfuncties: Geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder SSL certificaten.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 3 van de 5 sterren. Een slechte score.

Voordelen:

 • Breed scala aan diensten die verder gaan dan webhosting, zoals online opslag en domeinregistratie.
 • Goede beveiligingsopties voor alle abonnementen.
 • Redelijke prijzen.
 • Kosteloos SSL.

Nadelen:

 • De interface kan minder intuïtief zijn voor beginners.
 • Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van trage reactietijden van de klantenondersteuning.
 • Geen kosteloze verhuisservice.
 • 3 van de 5 sterren.
 • Langzame homepage.

Hieronder zie je de prijzen:

Shared hosting prijzen Strato.

Nummer 7: Vimexx.

Het aantal punten voor Vimexx is 130 hetwelk ze de zevende plaats oplevert. Vimexx is een andere hostingprovider die bekend staat om concurrerende prijzen en veelzijdige hostingplannen. Ze bieden shared hosting, reseller hosting, VPS hosting en domeinregistratiediensten aan.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: vimexx.nl (mobiele laadtijd 10 seconden – dit is zeer slecht).
 • Prestaties: Biedt betrouwbare prestaties met een focus op snelheid, aldus de website. Echter, wij denken daar anders over.
 • Prijzen: Concurrerende prijzen voor shared hosting.
 • Klantenondersteuning: Biedt een uitgebreide kennisbank en klantenondersteuning.
 • Uptime: Hoge uptime garanties.
 • Beveiligingsfuncties: Standaard beveiligingsmaatregelen met SSL opties.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 3 van de 5 sterren. Slecht.

Voordelen:

 • Betaalbare prijsstructuren voor verschillende soorten hosting.
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel, waardoor sitebeheer eenvoudig is.
 • SSL is kosteloos.
 • Kosteloze verhuisservice.

Nadelen:

 • Beperkte schaalbaarheidsopties voor grote bedrijven of websites.
 • Focus vooral op de Nederlandse en Belgische markt, wat sommige internationale functionaliteiten kan beperken.
 • 3 van de 5 sterren.
 • Zeer langzame homepage.

Wat een en ander kost zie je hieronder:

Shared hosting prijzen Vimexx.

Nummer 8: Hostnet.

Hostnet scoort een totaal van 120 punten en behaalt dus de achtste plaats. Hostnet.nl is een gevestigde hostingprovider die een scala aan hostingdiensten aanbiedt, waaronder shared hosting, VPS hosting en dedicated servers. Ze richten zich op het leveren van betrouwbare hostingoplossingen.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: hostnet.nl (mobiele laadtijd 10 seconden – dit is zeer slecht).
 • Prestaties: Bekend om robuuste en schaalbare hostingoplossingen, maar duidelijk niet snel.
 • Prijzen: Een verscheidenheid aan tariefplannen om tegemoet te komen aan verschillende gebruikersbehoeften.
 • Klantenondersteuning: Biedt uitstekende klantenondersteuning met deskundig personeel.
 • Uptime: Sterke uptime garanties.
 • Beveiligingsfuncties: Geavanceerde beveiligingsopties voor uitgebreide bescherming.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 2 van de 5 sterren. Zeer slecht.

Voordelen:

 • Breed scala aan diensten, waardoor het een one stop shop is voor veel web behoeften.
 • Hoge schaalbaarheid, geschikt voor bedrijven van elke omvang.
 • SSL is kosteloos.

Nadelen:

 • Sommige diensten en abonnementen kunnen duur zijn.
 • Interface en opties kunnen overweldigend zijn voor beginners.
 • Tricky met de prijsstelling (zie hieronder).
 • Kosteloze verhuisservice uitsluitend op de duurdere plannen.
 • 2 van de 5 sterren.
 • Bijzonder langzame homepage.

Informatie over de prijzen kan je hieronder zien. Let op: actieprijs geldt voor de eerste contractperiode. De host vertelt niet wat de prijzen zijn na de eerste contractperiode.

Shared hosting prijzen Hostnet.

Nummer 9: Antagonist.

Antagonist behaalde 110 punten. Dit betekent dat ze op de negende plaats staan. Antagonist is een hostingprovider waarvan wordt gezegd dat het bedrijf zich richt op duurzaamheid en prestaties. Ze bieden shared hosting, reseller hosting en domeinregistratiediensten.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: antagonist.nl (mobiele laadtijd 13 seconden – dit is zeer slecht).
 • Prestaties: Het bedrijf claimt hoogwaardige prestaties met een focus op snelheid en betrouwbaarheid. Nou, duidelijk dus niet!
 • Prijzen: Biedt een scala aan betaalbare abonnementen.
 • Klantenservice: Uitstekende klantenondersteuning met een persoonlijk tintje.
 • Uptime: Garandeert een hoge uptime.
 • Beveiligingsfuncties: Robuuste beveiligingsmaatregelen.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 4 van de 5 sterren. Een goede score.

Voordelen:

 • Sterke focus op klanttevredenheid en ondersteuning.
 • Milieuvriendelijke hostingoplossingen.
 • Gratis SSL.
 • Kosteloze verhuisservice.
 • 4 van de 5 sterren.

Nadelen:

 • Hogere kosten in vergelijking met sommige concurrenten.
 • Diensten en functies die meer zijn afgestemd op de Nederlandse en Belgische markt.
 • Duur na het eerste jaar.
 • Ongelofelijk trage homepage.

Zie de prijsinformatie hieronder:

Shared hosting prijzen Antagonist.

 

Nummer 10: Versio.

Het bedrijf Versio behaalde 100 punten. Daarmee staan ze op de tiende plaats. Versio is een hostingprovider die een verscheidenheid aan hostingdiensten aanbiedt, waaronder shared hosting, VPS hosting en reseller hosting. Ze staan bekend om hun scherpe prijzen en een ongecompliceerde aanpak.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: versio.nl (mobiele laadtijd 12 seconden – dit is zeer slecht).
 • Prestaties: Volgens anderen bekend om het leveren van stabiele en snelle hostingoplossingen. Nou, dan zijn ze in onze ogen bekend om de verkeerde kenmerken. 12 seconden is duidelijk niet goed.
 • Prijzen: Concurrerende prijzen, vooral voor langetermijnplannen.
 • Klantenondersteuning: Biedt uitgebreide ondersteuning via verschillende kanalen.
 • Uptime: Sterke uptime toezegging.
 • Beveiligingsfuncties: Bevat essentiële beveiligingsfuncties.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 2 van de 5 sterren. Belabberd resultaat.

Voordelen:

 • Focus op betaalbaarheid, waardoor het een goede optie is voor kleine bedrijven en persoonlijke websites.
 • Makkelijk te gebruiken, vooral voor degenen die nieuw zijn bij webhosting.
 • Kosteloze verhuisservice.

Nadelen:

 • Enkele beperkingen in schaalbaarheid en geavanceerde functies.
 • Klantenondersteuning kan variëren in reactietijd.
 • Voor SSL moet extra worden betaald.
 • 2 van de 5 sterren.
 • Uitermate trage homepage.

Bekijk onderstaande afbeelding over de prijsstelling:

Shared hosting prijzen Versio.

Nummer 11: Yourhosting.

Het aantal punten voor Yourhosting is 90, dus staan ze op de laatste plaats. Hiermee strijkt het bedrijf de twijfelachtige titel op van het slechtste jongetje van de klas. Yourhosting is een hostingprovider die bekend staat om zijn verscheidenheid aan hostingdiensten en domeinregistratie. Ze bieden shared hosting, VPS hosting, dedicated servers en cloud hostingoplossingen.

Hier zijn de websitesnelheid, kenmerken en meer informatie:

 • Website: yourhosting.nl (mobiele laadtijd 14 seconden – dit is superslecht).
 • Prestaties: De host beweert dat ze betrouwbare hostingdiensten aanbieden voor kleine tot middelgrote websites. Onze mening: qua snelheid volstrekt onbetrouwbaar.
 • Prijzen: Budgetvriendelijke opties beschikbaar.
 • Klantenservice: Klantgericht ondersteuningsteam.
 • Uptime: Goede uptime voor consistente beschikbaarheid van de website.
 • Beveiligingsfuncties: Basisbeveiliging met opties voor verbetering.
 • Resultaat van alle top recensies in Google: gemiddeld scoort het bedrijf 3 van de 5 sterren. Dit is een slechte score.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk voor beginners, met eenvoudige installatie- en beheertools.

Nadelen:

 • Beperkte geavanceerde functies voor complexere websitebehoeften.
 • Niet ideaal voor websites met veel verkeer of grootschalige ondernemingen.
 • Na de eerste maand verschrikkelijk duur.
 • Voor SSL moet worden betaald.
 • Geen kosteloze verhuisservice.
 • 3 van de 5 sterren.
 • Bijzonder trage homepage.

De prijzen vind je hieronder:

Shared hosting prijzen Yourhosting

Onze vergelijkingsmethode nader uitgelegd.

Dit artikel heeft de verschillen onderzocht tussen webhosting bedrijven en ons laatste onderzoek maakt duidelijk waarom je je zou moeten concentreren op bedrijven die de browser laadtijden van je website sneller maken dan anderen. Dus, hoe snel moet je website laden in browsers?

Hier zijn de belangrijkste bevindingen van onze eerste studie:

 • Je website moet zo snel mogelijk laden, onder andere omdat dit een ranking factor is in Google.
 • De ideale laadtijd van een website voor mobiele sites is 1-2 seconden.
 • 53% van de mobiele sitebezoeken wordt afgebroken als het laden van pagina’s langer dan 3 seconden duurt.

Dan ons tweede onderzoek, de kwaliteit van de webhosting bedrijven zelf, inclusief laadsnelheden. We hebben bovenvermelde bedrijven gerangschikt op het gemiddeld aantal sterren in alle betrouwbaar gebleken top recensies in Google (hoog naar laag) en dit gecombineerd met de mobiele laadtijd van de homepage van de provider (snel naar traag). Vervolgens kreeg iedere webhost een specifiek aantal punten waarmee het voor ons mogelijk werd om de bedrijven te rangschikken van hoog naar laag.

 • Dus, anders gezegd, we hebben de beoordelingen van echte klanten in aanmerking genomen waarbij we uitsluitend de betrouwbare review sites hebben gebruikt.
 • Als aanvulling hierop hebben wij de snelheid getest van de provider’s homepage.
 • Deze 2 methodes hebben we vervolgens met elkaar samengevoegd zodat er een robuust puntensysteem kon worden opgezet.

Om dit nader uit te leggen: elke te vertrouwen review ster leverde de provider 10 punten op. Elke browser laadseconde minder dan 20 seconden, leverde de provider eveneens 10 punten op. Een voorbeeld: Hostinger scoort 4,8 van de 5 sterren. Dit levert het bedrijf 10 maal 4.8 = 48 punten op. De browser laadtijd van hun homepage is 2 seconden. Dit is 18 minder dan het getal 20 (seconden). Dus dit levert de host dus 10 maal 18 = 180 punten op. Totaal aantal punten is 48 plus 180 = 228 punten. Hoe hoger het aantal punten, des te hoger is de rangschikking. Onze persoonlijke ervaringen met verschillende hostingbedrijven zijn wel vermeld, maar, om deze vergelijking 100% objectief, eerlijk en correct te houden, zijn deze ervaringen niet meegewogen bij de bovenstaande beoordelingen.

Dus, welke webhost is de beste? De conclusie.

Bij het kiezen van een webhosting provider in Nederland of België is het essentieel om zowel de voor- als nadelen van elke optie in overweging te nemen. Hostinger.nl onderscheidt zich door snelheid, concurrerende prijzen, gebruiksvriendelijke aanpak en de vele positieve recensies, waardoor het een uitstekende keuze is voor een breed scala aan gebruikers. Andere aanbieders bieden verschillende sterke en zwakke punten, die inspelen op verschillende eisen en voorkeuren. Of het nu gaat om de klantenservice van Argeweb of de milieuvriendelijke hosting van Antagonist, elke provider heeft unieke aspecten om rekening mee te houden. En, zoals we hebben kunnen zien zijn er, in veel gevallen, zowel positieve – als negatieve aspecten die erg opvallend zijn en dus in je keuze moeten worden meegewogen. Onder andere zijn de (verwachte) grootte van jouw website, het verwachte verkeer en specifieke vereisten zoals gegevensverwerking en beveiligingsbehoeften, cruciale factoren bij het maken van de beste keuze voor jouw online aanwezigheid.

Echter, alles samenvattend, zijn echte klantenbeoordelingen inclusief het aantal gegeven sterren en de laadsnelheid van de provider’s homepage, de twee belangrijkste indicatoren voor het beoordelen van de kwaliteit. Door deze twee factoren samen te voegen en vervolgens uit te drukken in een verdiend aantal punten, zijn we erin geslaagd om een betrouwbare vergelijking op te zetten die de keuze voor de beste webhosting provider veel gemakkelijker maakt dan anders het geval zou zijn geweest. Concluderend is Hostinger dus de beste keuze. Succes bij het kiezen van een webhost!

Bezoek Hostinger.

Als je meer visueel bent ingesteld dan kun je ook onderstaande video bekijken: