Maak jouw WordPress website heel erg snel in 2024!

Kort antwoord.

Mijn site haalt een bijna perfecte snelheid van 99. De meeste experts zijn van mening dat langzame webhosts de hoofdoorzaak zijn van trage websites. Ik ben dezelfde mening toegedaan. Je kunt nog zoveel maatregelen nemen als je nodig acht maar niets zal jou helpen als de webhost zelf langzaam is. Je kunt dat zelf checken als je wilt, door de homepage van je eigen provider op snelheid te testen. Gebruik hiervoor de Google snelheidstest. Zelf heb ik dat uitgebreid gedaan met 11 Nederlandse hostingbedrijven. Gedurende deze hostingvergelijking was Hostinger’s homepage duidelijk de snelste. Dit komt hoofdzakelijk doordat Hostinger de nieuwste servertechnologie toepast. Het bedrijf is momenteel de enige webhost die gebruikt maakt van LiteSpeed servers die veel sneller zijn dan de Apache servers in gebruik bij de andere hostingbedrijven.

Dus zo maak je jouw WordPress website veel sneller.

Hoe kan jij bereiken dat je een snel ladende website krijgt? Hier zijn de stappen om een supersnelle website te krijgen:

  • Wacht met het annuleren van je huidige hostingplan. Je hebt je huidige plan immers nodig om je site naar Hostinger te kunnen migreren.
  • Kies het Managed WordPress Hosting – Business Plan. Dit plan heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Het is het enige plan waarmee je onderstaande maatregelen kunt toepassen. Het is ook een betere keuze omdat dit plan jouw website tot 5 maal sneller doet laden. Je kunt hier klikken om dat nu te doen.
  • Vraag Hostinger om je website te verhuizen. Je kunt dat doen in je hostingaccount. Migratie is snel en gratis. Er is geen limiet op het aantal websites dat je kunt verhuizen. Ook multisite WordPress websites kunnen gratis worden gemigreerd.
  • Wacht de succes email van Hostinger af.

Het hiernavolgende kan alleen worden gedaan als je het Managed WordPress Hosting – Business Plan hebt gekozen.

Nadat je de email hebt ontvangen doe je het volgende:

  • Back-ups. Schakel dagelijkse back-ups in. Dit is gratis. Dit impliceert dat je geen back-up plug-in hoeft te installeren. Dit is gunstig want hoe minder plug-ins je installeert, des te sneller is jouw site.
  • Webserver. Als jouw doelgroep zich in Nederland of België bevindt dan heb je een server in Nederland nodig hetwelk je zelf kunt instellen in je account. Dit geeft jou een hogere browser laadsnelheid in Nederland en België.
  • CDN. Aan de andere kant, als je een internationale website hebt, dan is het uiteraard beter om de gratis CDN te gebruiken zodat jouw site snel laadt buiten Nederland en België. Let op: Het kan 24 tot 48 uur duren voordat het in- of uitschakelen van CDN volledig is doorgevoerd. En, daar gaan we weer, je hoeft ook hiervoor geen plug-in te installeren hetwelk dus gunstig is voor de laadsnelheid van je website in browsers.
  • AI (kunstmatige of artificiële intelligentie). De AI assistent plug-in (AI helpt je bij het schrijven van artikelen) heb je niet nodig als je een gratis account opent op https://chat.openai.com. Hoera, we hebben alweer de installatie van een plugin kunnen overslaan!
  • Cache. Schakel de cache in. Fantastisch! Alweer geen plug-in nodig!
  • Hotlink protectie. Je kunt Hotlink protectie inschakelen als je dat nodig acht. Dus je kunt ook het gebruik van een hotlink plug-in vermijden.
  • Beveiliging. Aangezien Hostinger ruimschoots voldoende beveiliging inschakelt, is ook een beveiligingsplugin overbodig.
  • Overbodige plugins. Verwijder eventuele onnodige plugins.
  • Vertragende plugins. Vervang plugins die jouw site teveel vertragen. Een van de eenvoudigste manieren om langzame plug-ins te detecteren is door ze één voor één te deactiveren en daarna telkens je site te checken op snelheid. Schrijf de snelheden en de uitgeschakelde plugins op. Hiermee kun je bepalen welke plug-ins jouw site vertragen. Dat gezegd hebbende, als je er veel hebt, kan het lastig zijn om ze allemaal te controleren.
  • Optimaliseer jouw afbeeldingen online zonder de hulp van een plugin. Ik doe dat zelf gratis op de website https://kraken.io en de resultaten zijn verbluffend goed.
  • Sla geen updates over van je WordPress versie, thema’s en plugins. Updates zijn niet alleen bedoeld voor veiligheid maar eveneens vaak voor snelheid.

Zoals je kunt zien heeft Hostinger duidelijk veel meer ingebouwd dan andere hostingbedrijven. Dit geeft duidelijk aan dat het bedrijf heel goed heeft nagedacht over de vraag welke maatregelen genomen moesten worden om laadsnelheden te verbeteren. Vooral het feit dat je een aantal specifieke plugins (8) kunt vermijden zodat jouw website sneller zal laden, is heel gunstig. In het bovenstaande voorbeeld hebben we maar liefst 8 plugins kunnen overslaan. Alleen al dat gegeven heeft een hele positieve invloed op laadsnelheden, laat staan als je dat ook nog eens combineert met de andere acties die hierboven worden opgesomd!

Als alles gedaan is dan kun je de snelheid van je website testen met de Google snelheidstest. Je kunt dit ook doen in je hostingaccount. Zorg ervoor dat je minimaal score 90 haalt. Zodra dit het geval is, kun je je huidige webhost annuleren.

Aan de basis is dit alles! Deze acties moeten jouw website een stuk sneller maken. Echter, om een en ander nog verder te verbeteren kun je tevens het lange antwoord hieronder lezen en toepassen.

Bezoek Hostinger, de snelste webhost van Nederland en België.

Lang antwoord.

Inhoudsopgave.

Introductie.

Het verbeteren van de prestaties van een bestaande WordPress website is een veelzijdig proces dat begint met het basiselement hosting omdat de oorzaak van een trage website meestal is gelegen in de hostingprovider. Op het gebied van WordPress hosting is het bedrijf Hostinger uitgegroeid tot een toonaangevende provider, bekend om opmerkelijke snelheid en efficiëntie. Om te begrijpen hoe belangrijk het is om Hostinger als jouw hostingprovider te kiezen en de daaropvolgende stappen om jouw WordPress site te optimaliseren, is het essentieel om je te verdiepen in de specifieke kenmerken van de technologie van Hostinger en het brede spectrum van optimalisatiestrategieën.

Inzicht in de snelheid en technologie van Hostinger.

  • Geavanceerde servertechnologie en infrastructuur:

Hostinger maakt gebruik van geavanceerde servertechnologie. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste versies van PHP en HTTP/2, die bekend staan om het verbeteren van de laadtijden. Maar, zoals eerder genoemd, vooral de integratie van LiteSpeed Web Servers is opmerkelijk. LiteSpeed staat bekend om het vermogen om grote verkeersvolumes efficiënt af te handelen, met behoud van snelle responstijden, zelfs onder druk.

  • Content Delivery Network (CDN):

Hostinger integreert met Cloudflare’s CDN. Dit wereldwijde netwerk distribueert en bewaart de inhoud van jouw website op verschillende servers over de hele wereld. De nabijheid van deze servers tot de bezoekers van jouw website vermindert de latentie aanzienlijk, wat zorgt voor snellere laadtijden. Een CDN kan de snelheid van jouw website drastisch verbeteren voor bezoekers van verschillende geografische locaties. Het belangrijkste technische aspect van een CDN is het gegeven dat de afstand tussen de server en de bezoeker wordt verkleind. Perfect voor Nederlandse en Belgische sites die internationaal opereren. Op het Managed WordPress Hosting – Business Plan is de CDN kosteloos inbegrepen in de hostingaccount. De gratis CDN is ook ingebouwd in de LiteSpeed Cache plugin en je kunt het aldaar eveneens in – of uitschakelen.

  • Effectieve caching mechanismen:

Maak gebruik van caching: Implementeer caching om een versie van de pagina’s van jouw site op te slaan en deze aan bezoekers aan te bieden zonder ze elke keer helemaal opnieuw te genereren. Dit kan worden bereikt door middel van de ingebouwde caching oplossingen van Hostinger in jouw hostingaccount (minimaal het Managed WordPress Hosting – Business Plan) of, zoals eerder gezegd, met de beroemde LiteSpeed Cache plugin. Caching is een cruciaal onderdeel van de snelheid van jouw website en Hostinger blinkt uit op dit gebied. Door versies van jouw website in de cache op te slaan, vermindert Hostinger de belasting van servers, waardoor bezoekers sneller toegang krijgen tot de inhoud van jouw website. Zoals eerder gezegd heb je de keuze tussen twee mogelijkheden: stel de cache in in je hosting account of gebruik in plaats daarvan de LiteSpeed Cache plugin. Beide opties hebben hun voordelen en deze zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen en voorkeuren:

  • Door de cache in je hostingaccount in te stellen, kun je caching op serverniveau inschakelen, waardoor de prestaties van jouw hele website kunnen worden verbeterd. Dit type caching is over het algemeen efficiënter en kan een groter verkeersvolume aan. Het kan echter beperkte aanpassingsmogelijkheden hebben in vergelijking met een caching plug-in.
  • Aan de andere kant geeft het gebruik van de LiteSpeed Cache plug-in je meer controle over het caching proces. Hiermee kun je specifieke pagina’s en berichten in de cache opslaan, cache instellingen aanpassen en zelfs het opschonen van de cache plannen. Dit kan met name handig zijn als je een dynamische website hebt met regelmatige inhoudsupdates.

Uiteindelijk hangt het beste cachesysteem voor jou af van de specifieke vereisten van je website en jouw niveau van technische expertise. Ik raad aan om beide opties uit te proberen en te kijken welke voor jou het beste werkt, net zoals ikzelf heb gedaan:

Mijn uitvoerige test heeft uitgewezen dat de plugin net ietsje beter werkt dan caching op serverniveau in je hosting account. Echter, de snelheidsverschillen zijn heel klein. Met de plugin haal ik regelmatig laadsnelheden van 99. Met het andere systeem was het gemiddelde 98. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat bij caching op serverniveau de cache elke 30 minuten wordt opgeschoond. Ik heb echter vernomen dat Hostinger van plan is om de interval langer te maken.

  • SSD opslagoplossingen:

Het gebruik van Solid State Drives (SSD’s) ten opzichte van traditionele harde schijven is een andere factor in de snelheid van Hostinger. SSD’s bieden snellere gegevensophaalsnelheden, cruciaal voor het genereren van dynamische inhoud in WordPress, waardoor een snellere en responsieve gebruikerservaring wordt gegarandeerd.

  • Geoptimaliseerd voor WordPress:

De servers van Hostinger zijn afgestemd op WordPress. Dit omvat gespecialiseerde serverregels en configuraties die zijn afgestemd om WordPress prestaties te optimaliseren, waardoor er een merkbaar verschil ontstaat in de snelheid en efficiëntie van jouw website.

  • Strategische datacenterlocaties:

De fysieke locatie van servers speelt een cruciale rol in de snelheid van jouw site. De meerdere datacenters van Hostinger over de hele wereld vergemakkelijken een snellere gegevensoverdracht door de afstand die gegevens moeten afleggen tot een minimum te beperken.

Bezoek de snelste webhost van Nederland en België.

Extra stappen om jouw WordPress site te versnellen.

Nadat je bent overgestapt op Hostinger vanwege de superieure snelheidsmogelijkheden, volg je deze stappen om je WordPress website verder te optimaliseren:

  • Optimaliseer jouw WordPress thema en plug-ins.

Selecteer een lichtgewicht thema: Kies thema’s die zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Vermijd thema’s die opgeblazen zijn met onnodige functies en buitensporige afbeeldingen, omdat deze jouw site kunnen vertragen. De snelste gratis thema’s die bovendien goed werken met Hostinger zijn: GeneratePress (heb ik in gebruik), Astra, Neve, Sydney, OceanWP, Writee, Twenty Twenty, Airi en Hello Elementor.

  • Controleer jouw plug-ins:

Plug-ins kunnen de prestaties van je website negatief beïnvloeden. Controleer jouw plug-ins en verwijder plug-ins die niet essentieel zijn. Zoek naar plug-ins die goed gecodeerd zijn, regelmatig worden bijgewerkt en veel sterren hebben. Gebruik er zo weinig mogelijk. Deze website gebruikt slechts twee plugins: de Classic Editor die de Gutenberg Editor uitschakelt en de LiteSpeed Cache plugin voor verbetering van de laadsnelheid. Zoals eerder gezegd is de laatstgenoemde plugin eigenlijk niet nodig omdat je, vanaf het Managed WordPress Hosting – Business Plan, de cache kunt instellen in je webhosting account in plaats van met behulp van deze plugin.

  • Verbeter inhoud en media.

Beeldoptimalisatie: Grote afbeeldingen kunnen jouw site vertragen. Probeer plugins die dit probleem oplossen, te vermijden. Het is beter om tools te gebruiken zoals bijvoorbeeld de gratis website kraken.io (wordt door mij gebruikt) om afbeeldingen te comprimeren zonder kwaliteitsverlies. Implementeer lazy loading voor afbeeldingen in de LiteSpeed Cache plugin en selecteer het juiste afbeeldingsformaat (JPEG voor foto’s, PNG voor afbeeldingen).

  • Videohosting:

In plaats van video’s rechtstreeks naar jouw WordPress site te uploaden, gebruik je externe platforms zoals YouTube of Vimeo en sluit je de inhoud in. Deze aanpak bespaart bandbreedte en versnelt de laadtijden. Zoals je kunt zien aan mijn site, is dit het systeem dat ik volg.

  • Bestanden verkleinen en combineren:

Als je geen gebruik maakt van de cache in je account, gebruik dan de LiteSpeed Cache plugin om HTML-, CSS- en JavaScript bestanden te verkleinen. Dit proces verkleint de bestandsgrootte door onnodige tekens te verwijderen. Ook het combineren van bestanden kan het aantal HTTP verzoeken verminderen, waardoor jouw site nog sneller wordt. Dit kan allemaal worden gedaan met de LiteSpeed Cache plugin.

  • Database optimalisatie:

Ruim jouw WordPress database regelmatig op. Dit omvat het verwijderen van onnodige gegevens zoals spamopmerkingen, oude concepten en tijdelijke opties. Beperk zeker de postrevisies: WordPress slaat elke versie van je berichten op als revisies, waardoor je database na verloop van tijd kan opzwellen. Door het aantal opgeslagen revisies te beperken, kun je jouw database slank houden. Het verwijderen van revisies en de andere onnodige database inhoud doe je tevens met de LiteSpeed Cache plugin. Dus, als je de LiteSpeed Cache plugin hebt geïnstalleerd dan is een extra plugin voor deze taak, overbodig. Nogmaals: teveel plugins vertragen jouw site. Echter, mocht je de LiteSpeed Cache plugin niet (willen) hebben, dan is er nog geen probleem. Installeer in dat geval een andere database cleaner plugin zoals b.v. de Advanced Database Cleaner, maak je database schoon en, nadat dat is gedaan, verwijder de plugin. Simpel!

  • GZIP compressie:

Het inschakelen van GZIP compressie kan de grootte van de bestanden van jouw website aanzienlijk verminderen. Dit kan worden geactiveerd via .htaccess configuraties of via caching plug-ins. Compressie inschakelen en Dynamische GZIP compressie inschakelen zijn standaard ingeschakeld tijdens de installatie van de LiteSpeed Cache plugin dus, eigenlijk hoef je, wat Gzip betreft, niets te doen. Update: Inmiddels gebruikt de LiteSpeed Cache plugin Brotli in plaats van Gzip. Brotli is een open source datacompressie-algoritme. In de meeste gevallen kan Brotli bestanden comprimeren tot een kleiner formaat dan Gzip, het is daarom over het algemeen een betere compressiemethode vergeleken met Gzip. Brotli decomprimeert bestanden ook sneller in vergelijking met Gzip. Brotli wordt automatisch ingeschakeld als je de LiteSpeed Cache plugin installeert.

  • Gebruik de nieuwste PHP versie:

WordPress is gebouwd op PHP en het gebruik van de nieuwste versie kan aanzienlijke prestatieverbeteringen opleveren. Hostinger maakt eenvoudige upgrades naar de nieuwste PHP versies mogelijk in jouw hosting account.

  • Schakel Pingbacks en Trackbacks uit:

Deze WordPress functies kunnen jouw serverbronnen onnodig belasten. Als je ze uitschakelt, kun je jouw site sneller maken.

  • Mobiele optimalisatie:

Met de toenemende prevalentie van mobiele internetgebruikers, is het essentieel om ervoor te zorgen dat jouw WordPress website is geoptimaliseerd voor mobiel. Dit omvat het gebruik van een responsief ontwerp (thema), het gebruik van responsieve plugins en het overwegen van Accelerated Mobile Pages (AMP plugin) voor snellere mobiele laadtijden. Belangrijk: zelf ben ik gestopt met AMP omdat het niet langer compatibel was met het door mij gebruikte thema GeneratePress en de AMP support loste het niet voor mij op. En, zoals je kunt zien aan de snelheid van mijn site, heb ik AMP bovendien niet nodig.

  • Houd alles up to date:

Werk regelmatig jouw WordPress kern, thema’s en plug-ins bij. Updates bevatten vaak prestatieverbeteringen en beveiligingsoplossingen.

  • Prestatietests:

Test regelmatig de snelheid van jouw site met behulp van tools zoals Google PageSpeed Insights, GTmetrix of Pingdom. Hiermee kun je de prestaties van jouw site volgen en eventuele problemen snel aanpakken.

  • Beheerde WordPress hosting:

Als het beheren van de technische aspecten van WordPress hosting niet jouw sterkste kant is, overweeg dan om over te stappen op een beheerd WordPress hostingplan. Managed hosting biedt een omgeving die speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress en die namens jou zorgt voor technische optimalisaties, beveiliging en updates. De site die je nu leest draait op Managed WordPress van Hostinger (het Business Plan).

Een snellere WordPress site: de Conclusie.

Door bovenvermelde stappen uit te voeren, te beginnen met de overstap naar een snellere hostingprovider zoals Hostinger, en vervolgens door te gaan met de genoemde strategieën voor website optimalisatie, kun je de snelheid en algehele prestaties van jouw WordPress site aanzienlijk verbeteren. Je kunt er voor kiezen om uitsluitend de aanbevelingen in het korte antwoord te volgen en je zult dan merken dat jouw site veel sneller wordt dan voorheen. Echter, als je dit ook nog eens combineert met de aanbevelingen in het lange antwoord, dan moet je niet verbaasd staan als jouw online creatie een snelheid van 100 haalt in de Google snelheidstest. Het is belangrijk om te beseffen dat websitesnelheid cruciaal is, niet alleen voor het verbeteren van de gebruikerservaring, maar ook voor SEO doeleinden. Door jouw site regelmatig te controleren en te optimaliseren, zorg je ervoor dat deze snel en efficiënt blijft en in staat is om inhoud effectief aan jouw publiek te leveren.

Neem een kijkje bij Hostinger.

Veelgestelde vragen.

Met welke specifieke statistieken moet ik rekening houden bij het evalueren van de snelheid van een webhosting provider?

Houd bij het evalueren van de snelheid van een webhosting provider rekening met statistieken zoals de responstijd van de server, Time To First Byte (TTFB), de laadtijd van pagina’s en de algemene prestatiescores van de website van tools zoals Google PageSpeed Insights, GTmetrix of Pingdom. Deze statistieken geven jou een uitgebreid overzicht van hoe snel je website laadt en presteert voor gebruikers.

Zijn er naast Hostinger nog andere webhosting bedrijven die LiteSpeed servers aanbieden?

Ja, er zijn andere webhosting bedrijven die LiteSpeed servers aanbieden. LiteSpeed Technologies, het bedrijf achter LiteSpeed Web Server, levert licenties aan verschillende hostingproviders. Enkele voorbeelden van hostingbedrijven die LiteSpeed servers aanbieden, zijn A2 Hosting, KnownHost en Hawk Host.

Kan je voorbeelden geven van plug-ins die een WordPress website aanzienlijk kunnen vertragen?

Sommige plug-ins die een WordPress website aanzienlijk kunnen vertragen, zijn onder meer resource intensieve plug-ins zoals pagina builders (bijv. Elementor, Divi), plug-ins voor beeldoptimalisatie die afbeeldingen niet effectief comprimeren en plug-ins die complexe database query’s uitvoeren bij elke paginalading. Het is belangrijk om de plug-ins die jij gebruikt regelmatig te controleren en te optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze de snelheid van je site niet negatief beïnvloeden.

Hoe verhoudt Hostinger’s Managed WordPress Hosting – Business Plan zich qua prijs tot andere hostingpakketten?

De prijzen van Hostinger’s Managed WordPress Hosting – Business Plan kunnen variëren, afhankelijk van eventuele promoties, de lengteduur van het contract en mogelijk van inbegrepen functies. Over het algemeen biedt het Business abonnement van Hostinger hele concurrerende prijzen in vergelijking met andere beheerde WordPress hostingproviders, vooral gezien de functies zoals LiteSpeed servers, gratis CDN, dagelijkse back-ups en beveiligingsverbeteringen die in het abonnement zijn inbegrepen.

Zijn er mogelijke nadelen of beperkingen aan het gebruik van de LiteSpeed-servers van Hostinger?

Hoewel LiteSpeed servers aanzienlijke prestatievoordelen bieden, kan een mogelijk nadeel compatibiliteitsproblemen zijn met bepaalde plug-ins of thema’s die niet zijn geoptimaliseerd voor LiteSpeed technologie. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de plug-ins en thema’s van je site compatibel zijn met LiteSpeed servers om de prestatievoordelen te maximaliseren.

Kun je meer uitleggen over de LiteSpeed Cache plug-in en hoe deze de snelheid van de website beïnvloedt?

De LiteSpeed Cache plug-in is een WordPress caching plug-in die speciaal is ontworpen om te werken met LiteSpeed servers. Het verbetert de snelheid van jouw site door statische inhoud in de cache op te slaan, database query’s te optimaliseren, CSS en JS bestanden te verkleinen en browser caching te implementeren. De plug-in vermindert de serverbelasting aanzienlijk en verbetert de laadtijden van pagina’s, vooral bij gebruik in combinatie met LiteSpeed servers.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een CDN (Content Delivery Network) voor een WordPress site die wordt gehost bij Hostinger?

Het gebruik van een CDN zoals Cloudflare met Hostinger’s Managed WordPress Hosting – Business Plan biedt verschillende voordelen, waaronder snellere levering van inhoud aan gebruikers over de hele wereld, verminderde latentie door inhoud van geografisch dichterbij gelegen servers te leveren, verbeterde beschikbaarheid van websites tijdens verkeerspieken en verbeterde beveiliging door DDoS bescherming en webapplicatie firewall (WAF)-functies.

Biedt Hostinger garanties met betrekking tot de uptime en prestaties van mijn site?

Hostinger biedt doorgaans uptime garanties en prestatiegaranties als onderdeel van hun hostingplannen. Deze garanties kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke abonnement dat jij kiest. Het is raadzaam om de servicevoorwaarden van Hostinger te lezen of contact op te nemen met hun ondersteuningsteam voor gedetailleerde informatie over uptime – en prestatiegaranties.

Zijn er specifieke tips voor het optimaliseren van WordPress thema’s naast het selecteren van lichtgewicht opties?

Naast het selecteren van lichtgewicht thema’s, omvat het optimaliseren van WordPress thema’s het zorgen voor schone code, het minimaliseren van HTTP verzoeken (bijv. het combineren van CSS en JS bestanden), het optimaliseren van afbeeldingen en media, het implementeren van lazy loading en het vermijden van overmatig gebruik van animaties of complexe ontwerpelementen die het renderen van pagina’s kunnen vertragen.

Hoe vaak moet ik prestatietests uitvoeren op mijn WordPress-website en welke tools raden jullie hiervoor aan?

Het wordt aanbevolen om regelmatig prestatietests uit te voeren op je WordPress site, idealiter eens in de paar weken of wanneer er belangrijke wijzigingen worden aangebracht (bijv. thema of plug-in updates, toevoegingen aan inhoud). Tools zoals Google PageSpeed Insights, GTmetrix, Pingdom en WebPageTest zijn populaire keuzes voor prestatietests, omdat ze gedetailleerde inzichten bieden in verschillende prestatiestatistieken en optimalisatiesuggesties.

Video over de browsersnelheid van WordPress sites.