Een site maken met kunstmatige intelligentie (AI) in 2024.

Kort antwoord.

Fantastisch dat het webhostingbedrijf Hostinger nu een websitebouwer aanbiedt die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie ook wel artificiële Intelligentie (AI) genoemd. Het enige wat je hoeft te doen is het beantwoorden van enkele basisvragen waarna de bouwer automatisch voor jou aan het werk gaat. Hier zijn de 7 stappen die je moet doorlopen voor het genereren van een prachtige online presentatie:

Zo maak je een website met AI:

  1. Je geeft simpelweg de titel of merknaam van je site op als de software daar om vraagt.
  2. De site software wil ook van je weten of je een persoonlijke blog, portfolio, e-commercesite, bedrijfswebsite of iets anders wil maken. Maak een keuze uit de verschillende soorten websites die de sitebouwer kan maken.
  3. Vervolgens geef je een beschrijving op van jouw project of merk.
  4. Dan druk je op een knop en je site wordt automatisch gecreëerd met het ontwerp (sjabloon, template) dat de bouwer geschikt acht voor jouw creatie.
  5. Daarna kan je het ontwerp wijzigen als je dat wenselijk acht. Houdt er rekening dat dit uiteindelijke ontwerp naderhand niet meer kan worden vervangen door een ander sjabloon.
  6. Voeg je eigen inhoud toe zoals bijvoorbeeld pages over jezelf of bedrijf, je privacy policy, de voorwaarden die jij of je bedrijf hanteert en een contact page.
  7. Tot slot volg je de automatische aanbevelingen op met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie en klaar is kees!

Eenvoudig, nietwaar?

Bezoek Hostinger, de snelste AI webhost van Nederland en België.

Ik benadruk dat ik persoonlijke ervaring heb met Hostinger en dat deze website door hun wordt gehost. Ik ben nog nooit zo tevreden geweest met een hostingservice.

Lang antwoord.

Illustratie van een websitebouwer met een computerscherm, bakstenen en hijskraan.

Het maken van een website met behulp van kunstmatige intelligentie is steeds toegankelijker en efficiënter geworden, dankzij de huidige technologische vooruitgang. Een dergelijk platform dat een websitebouwer biedt die werkt met artificiële intelligentie, wordt nu aangeboden door de webhost Hostinger. In deze handleiding zal ik het proces van het maken van een online presentatie uitleggen met behulp van Hostinger’s websitebouwer en hoe artificiële intelligentie het proces voor het maken van websites kan vereenvoudigen.

Inhoudsopgave.

Wat is Hostinger’s AI Website Bouwer?

Hostinger is een populaire webhosting service die een reeks tools biedt om gebruikers te helpen bij het maken en beheren van websites. Een van de opvallende kenmerken is de websitebouwer gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Deze tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gebruikers te helpen bij het snel en eenvoudig ontwerpen en bouwen van websites, zelfs als ze weinig tot geen eerdere ervaring hebben met webontwikkeling.

Hoe te starten.

De eerste stap is om je aan te melden voor een Hostinger hostingplan als je dat nog niet hebt gedaan. Je hebt een hostingplan nodig om de AI websitebouwer te kunnen gebruiken.

  • Toegang tot de website software:

Nadat je je hebt aangemeld en bent ingelogd bij jouw Hostinger account, navigeer je naar het dashboard of configuratiescherm. Zoek naar de optie met betrekking tot het maken van websites of het bouwen van sites, die je vervolgens naar de door middel van kunstmatige intelligentie aangedreven tool voor het bouwen van websites, zou moeten leiden. Hieronder zie je hoe dat er uitziet.

Hoe gebruik je de AI Website Ontwerper van Hostinger?

Illustratie met de 3 vragen die de AI bouwer stelt en daaronder de knop om de website te maken.

Zodra je de website bouwer hebt geopend, zul je merken dat het proces eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Eerst beantwoord je enkele eenvoudige vragen zoals genoemd in het korte antwoord hetwelk je tevens kunt zien in het plaatje hierboven. Daarna volg je de 7 resterende stappen:

1. Kies een sjabloon (ook wel template of ontwerp genoemd):

De website creator biedt een selectie van professioneel ontworpen sjablonen voor een breed scala aan industrieën en websitetypen.

Blader door de sjablonen en kies er een die overeenkomt met het doel van jouw website. Of het nu voor een persoonlijke blog, portfolio, e-commercesite, bedrijf of iets anders is, je vind sjablonen die geschikt zijn voor jouw behoeften.

2. Pas jouw sjabloon aan:

Zodra je een sjabloon hebt geselecteerd, kun je beginnen met het aanpassen ervan om deze uniek te maken voor jouw merk of inhoud. Je kunt verschillende elementen personaliseren, zoals kleuren, lettertypen en afbeeldingen.

De AI aangedreven bouwer zal ontwerpverbeteringen voorstellen op basis van de inhoud en het doel van jouw site. Dit is waar kunstmatige intelligentie echt schittert, omdat het jouw selecties analyseert en je helpt ontwerpbeslissingen te nemen die aansluiten bij moderne webontwerp principes.

3. Voeg Inhoud toe:

Begin met het toevoegen van inhoud aan jouw online presentatie. Dit kunnen tekst, afbeeldingen, video’s en andere multimedia-elementen zijn.

Hostinger’s creator kan je helpen bij het rangschikken en opmaken van jouw inhoud voor een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke lay-out. Het kan zelfs de beste plaatsingen voor elementen voorstellen op basis van gebruikersgedrag en betrokkenheid.

4. Optimaliseer voor SEO (zoekmachineoptimalisatie):

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is cruciaal om je website vindbaar te maken op zoekmachines zoals Google. De artificiële intelligentie van Hostinger kan aanbevelingen en richtlijnen bieden voor het optimaliseren van de SEO, inclusief zoekwoordsuggesties, metatags en inhoudsverbeteringen.

5. Mobiele responsiviteit. Eigenlijk is dit geen stap omdat de bouwer dit automatisch voor jou doet:

In de mobiele wereld van vandaag is het essentieel om ervoor te zorgen dat jouw website er goed uitziet en goed functioneert op smartphones en tablets. De AI website generator optimaliseert jouw site automatisch voor mobiele apparaten, waardoor je je het gedoe van handmatige aanpassingen bespaart.

6. Maak voorbeeld zichtbaar en test.

Voordat je jouw website publiceert, maak je gebruik van de voorbeeldfunctie. Hiermee kun je zien hoe jouw site eruit zal zien voor bezoekers.

Test de functionaliteit van jouw creatie, inclusief navigatie, formulieren en links, om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals verwacht.

7. Publiceer je website:

Zodra je tevreden bent met het ontwerp en de inhoud van je site, is het tijd om je prachtige creatie te publiceren. Hostinger maakt het gemakkelijk om je domein te verbinden met de site of een gratis subdomein te gebruiken dat door Hostinger wordt geleverd.

Voordelen van het gebruik van Hostinger’s AI Website Bouwer.

Nu we de basisstappen hebben behandeld, laten we de voordelen van het gebruik van Hostinger’s AI sitebouwer verkennen:

1. Tijdsefficiëntie:

Traditionele website ontwikkeling kan tijdrovend zijn, vooral als je codeervaardigheden mist. Met artificiële intelligentie kan je binnen de kortst mogelijke tijd, misschien zelfs in 30 minuten, een functionele basiswebsite maken met behulp van vooraf ontworpen sjablonen en geautomatiseerde ontwerpsuggesties. Echter, houdt er wel rekening mee, dat je slechts een basis site hebt ontworpen. In praktisch alle gevallen zul je, na het ontwerpen, extra tijd kwijt zijn aan het verder verfijnen van je creatie, aan het toevoegen van meer pagina’s, aan het schrijven van artikelen en misschien zelfs aan het oplossen van technische problemen. Over dat laatste hoef je je echter geen zorgen te maken in de wetenschap dat er ten alle tijde een fantastisch ondersteuningsteam voor je klaarstaat.

2. Gebruikersvriendelijkheid:

Hostinger’s AI website ontwerper is ontworpen voor gebruikers van alle vaardigheidsniveaus. Je hoeft geen webdesign expert te zijn om een professioneel ogende site te maken.

3. Kosteneffectiviteit:

Het bouwen van een site of het inhuren van een webontwikkelaar kan kostbaar zijn. De AI website bouwer van Hostinger is een kosteneffectieve oplossing, waardoor deze toegankelijk is voor particulieren en kleine bedrijven met beperkte budgetten.

4. Op artificiële intelligentie gebaseerd ontwerp:

De kunstmatige intelligentie component van de websitebouwer van Hostinger biedt ontwerpaanbevelingen en optimalisaties op basis van de huidige webdesign trends en gebruikersgedrag, zodat jouw site automatisch visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is.

5. SEO assistentie:

SEO kan complex zijn, maar de artificiële intelligentie van Hostinger kan je helpen jouw SEO te verbeteren door bruikbare suggesties en begeleiding te bieden. Dit kan de zichtbaarheid van jouw website in de resultaten van zoekmachines vergroten.

6. Mobiele optimalisatie:

Met een alsmaar groeiend aantal gebruikers dat websites op mobiele apparaten bezoekt, is het hebben van een voor mobiel geoptimaliseerde site cruciaal. De website generator van Hostinger zorgt er automatisch voor dat jouw site responsief is en er geweldig uitziet op smartphones en tablets.

7. Betrouwbare supersnelle hosting:

Hostinger biedt niet alleen een gebruiksvriendelijke site bouwer, maar ook betrouwbare hostingdiensten. Dit betekent dat je gebruik maakt van zeer snelle en veilige servers, waardoor downtime wordt geminimaliseerd en een naadloze gebruikerservaring wordt gegarandeerd.

Nadelen van de AI site creator:

Hoewel de websitebouwer van Hostinger een krachtig hulpmiddel is, zijn er een paar nadelen om in gedachten te houden:

1. Aanpassingslimieten:

Hoewel je sjablonen en inhoud kunt personaliseren, kunnen er beperkingen zijn aan hoe uitgebreid je het ontwerp kan aanpassen in vergelijking met traditionele web ontwikkelingsmethoden.

2. Template afhankelijkheid:

Het ontwerp van jouw site is gebaseerd op de gekozen sjabloon. Hoewel je wijzigingen kunt aanbrengen, wordt het algehele uiterlijk en de structuur van jouw site nog steeds beïnvloed door het ontwerp van de sjabloon dat, indien eenmaal gekozen, niet naderhand kan worden vervangen door een ander ontwerp. Wij beschouwen dit als een groot nadeel dat je niet zult hebben als je voor WordPress zou kiezen in plaats van deze site creator. Je komt dit zelfde nadeel trouwens ook tegen bij de Wix sitebouwer.

3. AI leercurve:

Hoewel de AI van Hostinger is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, kan er nog steeds een leercurve zijn als je nieuw bent in de ontwikkeling van websites. Neem de tijd om de bouwer te verkennen en de functies ervan te leren kennen om het potentieel ervan te maximaliseren.

4. Toekomstige updates:

Je bent min of meer verplicht om updates in de gaten te houden en te bestuderen. Technologie evolueert snel en de AI websitebouwer van Hostinger zal ongetwijfeld updates en verbeteringen blijven ontvangen. Blijf op de hoogte van deze updates om optimaal gebruik te maken van nieuwe functies en mogelijkheden.

Opmerking: Het maken van een website met behulp van WordPress elimineert de nadelen genummerd 1, 2 en 4. Nadeel nummer 3 wordt echter niet geëlimineerd omdat WordPress een steilere leercurve heeft.

Conclusie.

Het creëren van een website met AI, met name met behulp van Hostinger’s AI site generator, is een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier om een online aanwezigheid op te zetten. De tool vereenvoudigt het AI website ontwikkelingsproces en maakt het toegankelijk voor particulieren en kleine bedrijven met verschillende niveaus van technische expertise. Door gebruik te maken van AI gestuurd ontwerp, SEO assistentie en mobiele optimalisatie, kun je een professioneel ogende en functionele site maken zonder dat je uitgebreide codeer- of ontwerpvaardigheden nodig hebt. Het is echter essentieel om de beperkingen van de tool te begrijpen, met name de onmogelijkheid om de template achteraf te vervangen door een ander ontwerp, en op de hoogte te blijven van updates om het meeste uit deze technologie te halen voor jouw AI website ontwikkelingsbehoeften.

Door hier te klikken kun je je aanmelden bij Hostinger.

Veelgestelde vragen.

Wat zijn alternatieven voor Hostinger?

Voorbeelden van goede alternatieven zijn: Wix, Jimdo, Unbounce, CodeWP, Framer, Mixo, Hocoos, Durable, Appy Pie en meer. Ik heb er echter verschillende geprobeerd en voor mij was Hostinger gemakkelijker te gebruiken en het produceerde een aanzienlijk snellere laadsite voor mij. Dat laatste is belangrijk voor gebruikersvriendelijkheid en voor SEO.

Wat is AI in de context van het bouwen van websites?

AI (kunstmatige intelligentie) bij het bouwen van websites verwijst naar het gebruik van machine learning-algoritmen, natuurlijke taalverwerking en automatiseringstools om het proces van het maken en beheren van websites te stroomlijnen. Het kan helpen bij taken zoals het genereren van jouw inhoud, ontwerpoptimalisatie, verbetering van de gebruikerservaring en gegevensanalyse om de prestaties van je website te verbeteren.

Hoe kan AI helpen bij het ontwerpen van mijn website?

AI kan het ontwerpproces automatiseren door lay-outs, kleurenschema’s en lettertypen voor te stellen op basis van best practices en gebruikersvoorkeuren. Tools zoals AI-aangedreven websitebouwers kunnen volledige websites genereren door te leren van de input van de gebruiker, zodat het ontwerp zowel esthetisch als functioneel is.

Kan AI content schrijven voor mijn website?

Ja, AI kan inhoud voor je website genereren. AI-contentgeneratoren gebruiken natuurlijke taalverwerking om tekst te creëren die coherent, relevant en afgestemd is op jouw publiek. Het is echter belangrijk om deze inhoud te beoordelen en te bewerken om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan jouw kwaliteitsnormen en aansluit bij je merk.

Hoe verbetert AI de bruikbaarheid van websites en de gebruikerservaring?

AI kan gegevens over gebruikersgedrag analyseren om patronen en voorkeuren te identificeren, waardoor gepersonaliseerde ervaringen voor bezoekers mogelijk worden. Dit omvat gepersonaliseerde inhoudsaanbevelingen, dynamische aanpassingen aan de lay-out en voorspellende zoekfunctionaliteiten die de navigatie intuïtiever en efficiënter maken.

Welke rol speelt AI in website SEO?

AI kan helpen bij het optimaliseren van een website voor zoekmachines door trefwoorden, backlinkgegevens en statistieken over gebruikersbetrokkenheid te analyseren om verbeteringen voor te stellen. Het kan ook taken automatiseren zoals het genereren van metatags, inhoudsoptimalisatie en het identificeren van SEO-problemen die moeten worden aangepakt.

Kan AI helpen bij de beveiliging van mijn site?

AI kan de beveiliging van je website aanzienlijk verbeteren door bedreigingen in realtime te detecteren en erop te reageren. Het maakt gebruik van machine learning-algoritmen om ongebruikelijk gedrag of patronen te identificeren die wijzen op cyberdreigingen, zoals hackpogingen of malware-infecties, waardoor onmiddellijke mitigatie mogelijk is.

Welke invloed heeft AI op website-analyse en gegevensinterpretatie?

AI transformeert website-analyse door het verzamelen en analyseren van gegevens te automatiseren en inzicht te geven in gebruikersgedrag, inhoudsprestaties en trends in websiteverkeer. Het kan patronen en anomalieën in gegevens identificeren die door menselijke analisten over het hoofd kunnen worden gezien, wat leidt tot beter geïnformeerde besluitvorming.

Kan AI menselijke webontwikkelaars en -ontwerpers vervangen?

Hoewel AI veel aspecten van het maken en beheren van websites kan automatiseren, is het niet waarschijnlijk dat het menselijke ontwikkelaars en ontwerpers volledig zal vervangen. De creativiteit, het kritisch denken en de complexe probleemoplossende vaardigheden van menselijke professionals zijn essentieel, vooral voor op maat ontworpen, unieke websites.

Wat is de toekomst van AI bij het bouwen en beheren van websites?

De toekomst van AI op dit gebied ziet er veelbelovend uit, met voortdurende vooruitgang die leidt tot meer geavanceerde en intuïtieve tools. AI zal naar verwachting meer geïntegreerd raken in alle aspecten van websitebeheer, van creatie tot optimalisatie en onderhoud, waardoor het voor particulieren en bedrijven gemakkelijker wordt om hun online aanwezigheid effectief op te zetten en te beheren.

Video over het bouwen van een site met behulp van AI.